Zaterdag feestdag, zondag wasdag... - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Laura Breugel - WaarBenJij.nu Zaterdag feestdag, zondag wasdag... - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Laura Breugel - WaarBenJij.nu

Zaterdag feestdag, zondag wasdag...

Door: Laura

Blijf op de hoogte en volg Laura

25 September 2006 | Suriname, Paramaribo

Hey bakra's!

We hebben het weekend net achter de rug en al weer vanalles meegemaakt. Ik had thuis een heel stuk getypt, maar die staat niet op mn USB dus daar heb ik nu niks meer aan...

Zaterdag zijn we Paramaribo ingegaan, een aantal hangmatten zijn gekocht en we hebben een en ander opgehangen in de 'tuin'.
Op het terrein wonen ook nog meer mensen, met kinderen: Meruchia is 3 en Antoinet is 5, allebei pikzwart en laatstgenoemde spreekt een binnenlandse taal.

Natuurlijk hebben we al foto's gemaakt van studenten in hangmat met zwart kind op schoot :D die van mij komt nog wel op mn weblog (we doen het rustig aan he, we zitten wel in Suriname hoor!).
Grappig dat ik Antoinet een beetje kan verstaan omdat ik thuis Sranan Tongo heb geleerd...op z'n Laura's dus he...

's Avonds zijn we begonnen met het moordspel (van de Lama's). Daarna hebben we taxi's gebeld en met z'n allen zijn we paramaribo ingegaan.
We begonnen bij 't Vat, een cafe waar veel Nederlanders schijnen te komen. Daarna gingen we door naar Stars, een discotheek.
Ik had verwacht dat de Surinaamse mannen erg vervelend zouden zijn maar dat veel alles mee!
Niks geen geroep, gefluit en aangeraak, echt heerlijk.
Om 3:00 waren we alweer thuis, toen was het bij jullie 8:00, echt grappig want dan gaan er al weer mensen uit bed haha!

Heerlijk geslapen, ik slaap meestal wel door 's nachts, dankzij de 'herriestoppers' en ondanks de warme temperaturen (luchtvochtigheid 95%...)
Om 8:00 gingen we eruit, op zoek naar de kerk, maar die was deze week gesloten...

Thuis hebben we de klotser uitgeprobeerd. Een klotser is een prehistorische 'wasmachine' voorzover je m zo kan noemen. Handwas met een modern tintje zegmaar. De droger is helemaal een onding, het is net een draaitafel! Lekkere beat, met zang en danskunsten van Johanneke erbij haha! Lichteffecten van Gerdiene en je hebt bijna een prehistarische disco(hadden ze die toen al vraag ik me nu af)!

Daarna verjaardag van Janneke gevierd en hele dag rondgehangen, dat is mijn weekend.
Vandaag, maandag, naar de stad en naar de vreemdelingenpolitie om ons verblijf te verlengen.

Morgen krijgen we een rondleiding van de stichting door de wijk marowijne flora, waar we aan het werk gaan!
Ben benieuwd...

Bigi Brasa, Laura

ps. bedankt voor alle berichtjes, kaartjes en emails, erg leuk!
Als het goed is staan er nu ook wat foto's op de site!

• 25 September 2006 - 18:26

Pappa:

Je valt er goed in dus. Leuke luchtvochtigheid, hoef je niet te douchen.

xxx

pappa

• 25 September 2006 - 19:02

Yvonne:

Jaaah.. ik schaar me ook bij je fanclub, als dat mag :-)
    Leuk zeg.. om al je belevenissen te volgen. Nooit achter je gezocht dat je zo'n feestbeest was, haha! Blijf vooral erg veel schrijven: echt leuk!!
    Heel veel succes en plezier...

Groetjes, je buuf
    (Nou ja..., beetje dan)

• 25 September 2006 - 19:16

Geke:

Hey Laura!

Tof om weer te lezen. Zie uit naar je volgende verhaal... Meruchia heb ik ook nog wel gezien, idd pikzwart! Lief meisje!

Liefs, Geke

• 26 September 2006 - 13:32

Jolien:

Hey laura!
    Leuk om je verhalen te lezen en de foto's te zien. groeten aan Gerdiene en ik blijf het allemaal volgen

Liefs Jolien

• 26 September 2006 - 19:49

WieAnn!!!:

heeej lieverd!!!
    echt leuk die verhalen!!! moet je vaker doen!!! jij schrijft altijd zo leuk!!!

k mis je wel hoor... overal op mn kamer vind ik spullen van jou en dan denk ik: owjah, ze is er niet! heel vaag...
    en elke keer als ik het liedje van laura van jan smit luister denk ik ook aan je!

ik hoop dat je t heeel gezellig krijgt daar (en zo te lezen lukt dat wel)!

kuzz WieAnn!!!

(p.s. wil je eens wat nieuws of gewoon een opkkikkertje? kom dan naar WieAnn!!!! a la creme du fresssshhh!!!)

(pp.s. wel ff reclame maken alvast he :P)

• 27 September 2006 - 15:10

Eline:

Hee neger!!
    Ik had je een smsje gestuurd vanmiddag, maar ik hoorde net van mama dat je mobiel is gejat!! das echt balen!! Maar t bevalt je verder nog daar? Ik zit er echt over te denken om daar te komen met kerst, beter weer dan hier ;) haha (had ik het geld er maar voor)
    Weet je wie mijn moeder is op ichtus? Gerda :) leuk he! Bij welke familie zat jij eigenlijk?
    ik spreek je nog wel!
    veel liefs van mij

• 27 September 2006 - 21:12

Marianne:

hey nichie,
    zo te lezen heb je het daar super naar je zin.
    wel leuk om zo al je verhalen bij te houden.
    ga je nu iedere week stappen omdat het meeviel??
    als je terug bent gaan we samen wel een keer stappen!!!
    kon het me niet goed voorstellen jij aan het stappen.
    dacht dat jij iemand was die daar niet zo van houd!
    dus ik kijk er nu alweer naar uit!!! haha!!!
    ik wacht weer op[ je volgende bericht hoor!!!
    groetjes marianne

• 29 September 2006 - 09:13

Annelien:

Hey laura,
    vergeet gewoon op je weblog te kijken! nou, goed, tis nog niet te laat. denk wel aan je hoor! en mis je op ichthus. je eerste belevenissen klinken leuk, spannend, buitenlands! gaaf man. Moet je opschrijven hoor, over 2 weken is het normaal! Gods zegen maar weer de komende tijd, en ik bid voor je.

gr. Annelien

• 29 September 2006 - 15:43

"oom " Bert:

Hey Laura,

Ik heb eens even de foto van "ons huisje" bekeken. Dat lijkt me toch iets groter dan je gewend was!!! Wat een kasteel.
    Al behoorlijk "verslaafd" aan Suriname, geloof ok! Je lijkt Geke wel!

oom Bert