We hebben allemaal wat, we zijn allemaal raar…
Door: Laura
Blijf op de hoogte en volg Laura
27 December 2006 | Suriname, Paramaribo
Bij de savanne rally crossing (van vorige week), na de kaaimannenjacht, als we bijna de jungle weer uit gaan, moeten we opeens heel erg plassen. Met zijn vijven zoeken we een plekje op (het is toch donker, dus gewoon tegenover elkaar :) ). Ik wil opzij stappen, ineens met mijn schoen in de modder.
Later loop ik terug met mijn schoen, om hem in het water te wassen. Een gids loopt nog even met me mee. Dan zegt hij: De kaaiman komt naar ons toe, want hij denkt dat de beweging van jouw schoen in het water een vis is. We konden alleen niet op hem wachten want de rest was de jungle alweer in, dus toen gingen we de rest maar achterna.
Ik gooi mijn schoenen in de laadbak van de terreinwagen en spring er zelf naast.
Als we weer bij het kamp aankomen pak ik mijn schoenen weer. Ik voel even en denk: wat zit er nu voor blaadje in mijn schoen? En gooi het ‘blaadje’ vervolgens weg, in de het donker, de auto uit. Blijkt het mijn schoenzool te zijn.
En ik zet deze domme actie ook nog op Internet. Anyway, ik heb maar even slippers aangeschaft deze week. Ik loop echt nooit op slippers. Maar ze passen wel goed onder mijn nieuwe kerstkleren :) .
Tot zover een inhoudsloos stukje. De komende weken gaan we knallen met de scriptie. We zijn al een heel eind. Ik ben bezig met de verantwoording van de LILO lessen. Als ik eenmaal weet wat ik moet doen en hoe, dan rolt er een heleboel uit. Dat had ik in het begin niet echt, ik wist niet zo goed waar ik moest beginnen.
Johanneke’s laptop heeft het een paar weken geleden begeven. Die is nu dood. Nu hebben haar ouders geregeld dat er een nieuwe laptop komt! Dus kunnen we weer met twee laptops werken, dat is wel errug fijn zo de laatste knalweken.
Nou hadden we net dat nieuws gehoord, besluit de USB van Johanneke het niet meer te doen.
Daar staan dus ook alle documenten op. Gelukkig ben ik van de back-ups dus we hebben alles nog wel, maar het is wel balen.
Ik ben benieuwd wat er nog meer kapot gaat! Ik had ook weer zoiets stoms: ik snapte nooit waarom mijn beeldscherm het ineens niet meer deed. Maar ik ben te eigenwijs om het mijn vader te vragen dus heb ik het maar even zo gelaten. Ik zat eens wat te prutsen aan de zijkant van het beeldscherm, een paar weken later, ontdek ik dat er een draaischijfje zit waarmee de belichting verandert, dus had ik ineens weer beeld! Hetzelfde bij het geluid, heeft het ook lang niet gedaan, maar daar zat dus een draaiknopje aan de zijkant van het toetsenbord.
En ik heb heel lang een klein beeldscherm gehad, maar die heeft Marike weer groot gemaakt via de beeldscherminstellingen. Daar heb ik ook nog aan lopen prutsen, maar ik durfde niet goed die pixels te veranderen. Maar dat moest dus wel.
Johanneke ziet het zo gebeuren dat haar camera kapot gaat als ze naar Palumeu op trip gaat.
We hebben een heleboel feesten gehad de afgelopen dagen: donderdag was de verjaardag van Elisabeth, zaterdag naar de Hermitage mall (een ‘westers’ winkelcentrum)geweest, met Marike, zondag de verjaardag van Anne en Elisabeth gevierd, daarna de bonte avond, maandag kerst, met een kerstdiner: iedereen nam wat mee. Marike en ik hebben een tonijnsalade gemaakt. Maandag was Anne ook officieel jarig (kerstkindje!). Dinsdag waren de feesterijen even over, maar met owruyari begint het weer opnieuw!
Bigi brasa Laura
27 December 2006 - 18:03
Harmke:
Haha, wat een leuke laura0actie met die schoen!!
Leuk je even gesproken te hebben over de telefoon!!! nog een maandje en dan mag je terug naar het koude Nederland!
Liefs Harmke -
27 December 2006 - 19:19
Papa:
Hoi Laura,
De oude laptop doet het nog steeds dus. Fijn om te lezen. Blijf maar backups maken, want anders... Documenten kun je ook mailen, zodat het ook elders bewaard wordt.
xxx
Knal ze
papa -
27 December 2006 - 21:36
Geke:
Haha, leuke acties! De Hermitage Mall... daar gingen Gerda en ik altijd internetten!!!
Liefs, Geke -
28 December 2006 - 12:55
Marianne:
hey,
hopen dat de boel nu allemaal een beetje heel wil blijven!!!
maar goed dat niet heel het werk weg was, kon je weer opnieuw beginnen, dan kon je echt balen!!!!
veel plezier nog daar!!!
feest lekker verder zou ik zeggen!!!
groeten je nichtje -
29 December 2006 - 11:53
Gerdien:
hej! het duurt nie zo lang meer en dan ga je alweer naar nederland!! daar hep ik wel zin in hoor:D nou ja... nog veel plezier verder!! -
29 December 2006 - 18:15
Reinier:
Mooie foto's hoor.
Ik zie het wel, mocht het nix worden met logopedie, je kunt altijd nog in de ICT :)
'k Ben benieuwd naar je nieuwe witte kicksen!
Suc6 verder...